Lura ulaže u voće i povrće

Bez autora
Jun 16 2010

Tvrtka Lura ulaganja, u vlasništvu poduzetnika Luke Rajića, bavi se istraživanjima i pronalaskom novih koncepata i projekata na hrvatskom tržištu, a jedan takav novi potencijalni projekt je i mogućnost sudjelovanja na domaćem i inozemnom tržištu voća i povrća preko tvrtke Lura voće. Osnovni je koncept usmjeren prema cjelokupnom procesu od proizvođača do trgovine, a u tijeku je izrada studija projekta čiji će rezultati finalno definirati potencijal na domaćem i inozemnim tržištima, kažu iz te tvrtke. Lura ulaganja se bave i analizom mogućnosti ulaganja u nekoliko drugih koncepata. Na osnovi rezultata svih studija Lura ulaganja pravovremeno će obavijestiti javnost o odabranim projektima. Podsjeća se da je prošle godine osnovana start-up tvrtka PharmaS za proizvodnju i promet generičkim lijekovima. U PharmaS je dosad uloženo 120 milijuna kuna, a ukupna planirana investicija u idućih pet godina je 300 milijuna kuna. Planirano je i povećanje broja zaposlenika sa sadašnjih 30 na oko 100 radnih mjesta.

Lura ulaže u voće i povrćeTvrtka Lura ulaganja, u vlasništvu poduzetnika Luke Rajića, bavi se istraživanjima i pronalaskom novih koncepata i projekata na hrvatskom tržištu, a jedan takav novi potencijalni projekt je i mogućnost sudjelovanja na domaćem i inozemnom tržištu voća i povrća preko tvrtke Lura voće, priopćeno je danas iz Lura ulaganja.

Osnovni je koncept usmjeren prema cjelokupnom procesu od proizvođača do trgovine, a u tijeku je izrada studija projekta čiji će rezultati finalno definirati potencijal na domaćem i inozemnim tržištima, kažu iz te tvrtke. Dodaju kako se Lura ulaganja bave i analizom mogućnosti ulaganja u nekoliko drugih koncepata. Na osnovi rezultata svih studija Lura ulaganja pravovremeno će obavijestiti javnost o odabranim projektima, kaže se u priopćenju.

Podsjeća se da je prošle godine osnovana start-up tvrtka PharmaS za proizvodnju i promet generičkim lijekovima. U PharmaS je dosad uloženo 120 milijuna kuna, a ukupna planirana investicija u idućih pet godina je 300 milijuna kuna. Planirano je i povećanje broja zaposlenika sa sadašnjih 30 na oko 100 radnih mjesta. Kaže se da je velik investicijski projekt tvrtka RALU logistika u čiji je razvoj od planiranih 200 milijuna kuna dosad uloženo 110 milijuna kuna, a ta tvrtka sada ima 75 zaposlenika, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik